اعتماد جامعه جراحان ایرانی به ربات های جراح بعد از 12 سال تحقیق/جراحی صورت و ارتوپدی با ربات ها
محققان یکی از شرکت های دانش بنیان بعد از 12 سال تحقیق و توسعه به نسل های پیشرفته جراحی دست یافتند و به گفته آنها مهمترین دستاورد این محصولات، اعتماد جامعه جراحان ایرانی به این سیستم ها است و بعد از آن کاهش هزینه های درمان و نظام سلامت از دیگر قابلیت های این ربات ها است.
دکتر ابراهیم نجف زاده، مدیر توسعه کسب وکار این شرکت دانش بنیان در گفت وگو با اورزو، آغاز فعالیت این شرکت را از سال 85 اظهار کرد و گفت: در آن زمان تحریم هایی علیه ایران حتی برای تجهیزات های تک مانند دستگاه های نویگیشن جراحی اعمال شد و بر این اساس ما تصمیم گرفتیم این نوع دستگاه ها را در داخل کشور تولید کنیم و بعد از 5 سال تحقیق و توسعه این سامانه را توسعه داده و به تولید نهایی رساندیم و در سال 90 اولین نمونه از دستگاه جراح هوشمند را پیاده سازی کردیم و در اختیار 8 مرکز پزشکی قرار دادیم.
وی با بیان اینکه طی 12 سالی که در این زمینه فعال بودیم، انواع مختلفی از دستگاه های نویگیشن را توسعه دادیم و در حال حاضر مورد استفاده در مراکز مختلف پزشکی قرار گرفته است، اظهار کرد: البته نهادینه سازی فناوری پیشرفته ای مانند سامانه جراحی در کشور کار ساده ای نبود؛ چرا که در ابتدای کار تنها دو جراح حاضر شدند از این سامانه استفاده کنند که این دو جراح دوره فلوشیپ خود را در کشور امریکا گذرانده بودند و با بازگشت به کشور آمادگی خود را برای بهره گیری از سامانه نوین جراحی اعلام کردند.
نجف زاده با تاکید بر اینکه اما اکنون بیش از 170 جراح با این شرکت همکاری دارند و این سیستم در بیش از 95 بیمارستان در حال بهره برداری است و در بیش از 10 هزار جراحی از آن استفاده شده است، یادآور شد: در حال حاضر بیش از 55 دستگاه از این سامانه در بیمارستان ها نصب شده است و برخی از بیمارستان هایی که توانایی خرید این دستگاه را نداشتند، به صورت اجاره برای جراحی های خود استفاده کردند. این سامانه در گام نخست در حوزه های جراحی گوش و حلق و بینی و جراحی قاعده جمجمه بوده و این روش برای جراحی مغز و اعصاب توسعه یافت.
به گفته وی، بعد از آن کاربرد این دستگاه جراح هوشمند به جراحی ستون فقرات تسری داده شد، ادامه داد: جراحی فک و صورت برای جای گذاری های ایمپلنت در بازسازی استخوان فک و صورت از دیگر کاربردهای توسعه ای این ربات است و محققان این شرکت اخیرا روی سامانه های هوشمند در حوزه ارتوپدی وارد شده اند و نمونه جدیدی از سامانه هوشمند جراحی در حوزه ارتوپدی به تولید رسیده است. این نسل از سامانه برای پیچ گذاری روی مهره های ستون فقرات کاربرد دارد.
مدیر تحقیق و توسعه این شرکت دانش بنیان، رقیب اصلی این محصول را ربات های یک شرکت آلمانی که در این زمینه پیشرو است و بعد از آن دو شرکت امریکایی عنوان کرد و گفت: متاسفانه یا خوشبختانه امکان ارایه خدمات پس از فروش و یا ارایه ربات های این 3 شرکت آلمانی و امریکایی به ایران به دلیل اعمال تحریم ها وجود ندارد و در نتیجه حتی ربات های جراح وارداتی از این کشورها از کار افتاده اند و به دلیل عدم ارایه خدمات پس از فروش، بلااستفاده مانده اند و ما تنها شرکت دانش بنیان سازنده این نوع سامانه های حوزه جراحی در کشور هستیم.
نجف زاده با اشاره به عملکرد این سیستم های جراحی، تاکید کرد: در گذشته پزشکان برای تعیین خط درمانی بیماران مبتلا به تومورهای مغزی که آیا باید رادیوتراپی را در ابتدا اجرایی کنند و یا شیمی درمانی و یا جراحی را؛ مجبور بودند نمونه برداردی از مغز انجام دهند که برای این امر در جمجمه حفره ای در ابعاد 4 در 4 سانتی متر ایجاد می شد و بیمار بعد از یک هفته بستری در بخش آی سی یو، دو هفته زمان نیاز داشت تا بتواند به زندگی عادی بازگردد. حالا با استفاده از ابزارهای هوشمند پزشکی با ایجاد یک سوراخ ریز به اندازه یک سانتی متر، فرایند نمونه برداری انجام می شود، به این صورت که از طریق این سوراخ ریز، سوزن وارد جمجمه می شود و بدون دستکاری به نواحی اطراف به هدف نزدیک می شود و با دقت کمتر از مقیاس میلی متر، نمونه را برمی دارد و بیمار نیز بعد از دو تا 3 روز به زندگی عادی خود باز می گردد.
به گفته وی، این روش، هزینه کمتری را به سیستم درمانی تحمیل می کند و تخت های بخش ICU و CCU بیمارستان ها زودتر خالی می شود و این امکان را برای بیمارستان ها فراهم می کند تا بیماران بیشتری را پذیرش کنند، همچنین این سیستم کمک می کند هزینه های کمتری به نظام سلامت کشور وارد شود، ضمن آنکه سرعت و دقت جراحی را نیز افزایش می دهد.
به گفته این محقق، کاهش زمان بیهوشی از دیگر مزایای این ربات جراح به شمار می رود.
پایان خبر اورزو
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اعتماد جامعه جراحان ایرانی به ربات های جراح بعد از 12 سال تحقیق/جراحی صورت و ارتوپدی با ربات ها" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اعتماد جامعه جراحان ایرانی به ربات های جراح بعد از 12 سال تحقیق/جراحی صورت و ارتوپدی با ربات ها"، کلیک کنید.