افزایش 353 درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟

به گزارش اورزو، بدر حالی که وسعت و تعداد آتش سوزی عرصه های جنگلی و مرتعی کشور در سال 1401 به نسبت سال های 1399 و 1400 کاهش چشمگیری را تجربه کرد و به نسبت، سال آرام طبیعت ایران نام گرفت، اما سال 1402 آتش سوزی طبیعت ایران هم به لحاظ تعداد و هم از نظر وسعت با افزایش چشمگیری مواجه شد. این درحالی است که براساس آخرین داده های آماری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به صورت میانگین سالانه بیش از 21هزار هکتار جنگل و مرتع ایران در آتش می سوزد.

همشهری در خبری نوشت:حالا علی ملکی آهنگران، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور از وقوع هزار و 704 فقره آتش سوزی به مساحت 12 هزار و 430 هکتار در عرصه های منابع طبیعی طی سال گذشته خبر داد و گفت:« بررسی این آمار در مقایسه با سال قبل از آن افزایش 82 درصدی تعداد آتش سوزی ها و 323درصدی مساحت آتش سوزی ها را نشان می دهد. آتشی که به گفته عباسعلی نوبخت، رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور عامل 95درصد آن عامل انسانی دارد.

سیدناصرالدین عمادی،مشاور رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اما آتش سوزی مراتع و جنگل های کشور بیان کرد: «حریق در عرصه های منابع طبیعی را می توان به شکل های سطحی، تنه ای، تاجی و زیرزمینی مشاهده کرد که در کشور ما اکثر آتش سوزی ها در عرصه های طبیعی به شکل سطحی اتفاق می افتد.»

او افزود: «عوامل مختلفی در بروز و توسعه حریق در منابع طبیعی وجود دارد. حضور دامداران، جنگل نشینان و روستاهای داخل جنگل، بی احتیاطی رهگذران، شکارچیان و چوپانان، افزایش جمعیت گردشگران طبیعت و حوادث ناشی از آن و همچنین افراد سودجو و فرصت طلب که عرصه های طبیعی را به خاطر افزایش اراضی زراعی خود به آتش می کشند، ازجمله مهم ترین عوامل آتش سوزی در طبیعت کشور به حساب می آید.»

او تصریح کرد: «گسترش اراضی احیاشده با گونه های سوزنی برگ و وجود درختان پوسیده، شکسته و افتاده در جنگل که احتمال وقوع حریق را افزایش می دهد، ضعف در اجرای موارد فنی نظیر عملیات بهداشتی و پرورشی توسط بخش های مربوطه و مجریان طرح ها به ویژه در سطح جنگل کاری ها، بروز پدیده خشکسالی های پی در پی طی سالیان اخیر و کمبود نیرو و امکانات و غیره… از دیگر عوامل آتش سوزی در طبیعت و عرصه های منابع طبیعی کشور است.»

مشاور رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به ساعات آتش سوزی در طبیعت ایران اشاره کرد و گفت: «با بررسی آمارهای موجود، بیشترین ساعات حریق در شبانه روز بین ساعت 12ظهر تا 18 است. ضمن اینکه در عرصه های شمالی کشور ماه های آذر، دی و بهمن و در عرصه های خارج از شمال، خرداد، تیر و مرداد، حادترین ماه های حریق هستند و روزهای تعطیل و آخر هفته نیز بحرانی ترین روزهای وقوع حریق در هفته به حساب می آیند.»

233217

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "افزایش 353 درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "افزایش 353 درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟"، کلیک کنید.