قرار گرفتن دولت در کنار بخش خصوصی و اصناف/ سپردن کارها به اصناف نتیجه بهتری دارد
به گفته رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران چنانچه نقش اصناف در تصمیم گیری های کلان بیشتر باشد و از نظرات آنها استفاده شود، قطعا شرایط اقتصادی کشور و ارایه خدمات به مردم بهتر شده و می توان نتیجه بهتری گرفت.
به گزارش اورزو، روز سه شنبه (15 اسفند ماه)، روسای اتحادیه های کیف و کفش، چینی و بلور، خرازی، طلا و جواهر، آجیل و خشکبار، چرم، لوازم خانگی، لوازم التحریر، پارچه، لوازم خانگی فلزی، فرش و پوشاک و… در جلسه ای با محمد مخبر (معاون اول رییس جمهور)، هر کدام به ارایه گزارشی از مشکلات و مسایل کسبه و اصناف زیرمجموعه خود پرداختند.
با توجه به حضور رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران در این دیدار و نشست حدود دوساعته، وی نیز مشکلات و پیشنهادات مربوط به صنعت طلا و جواهر کشور و بازار آن را مطرح کرد، اما موضوعات مطروحه در این نشست باعث شد که برخی با تحریف سخنان مخبر مدعی شوند که دولت بازار را به حال خود رها کرده و به بازاریان سپرده است!
در همین زمینه نادر بذرافشان در گفت وگو با اورزو، اظهار کرد: برای این جلسه از حدود یک ماه پیش، برنامه ریزی ها صورت گرفته بود. علیرغم اینکه چندین بار به تعویق افتاد، اما در نهایت با هماهنگی رییس اتاق اصناف تهران، این جلسه، سه شنبه هفته جاری با حضور 10 نفر از روسای اصناف و اتحادیه ها برگزار شد و مشکلات صنفی این اصناف مطرح شد.
وی افزود: مشکلات مالیاتی از جمله مواردی بود که اکثریت صنوف بدان اشاره داشتند و خواستار اصلاح ضرایب مالیاتی بودند؛ بنده نیز موضوع مسایل مالیاتی و مهم تر از آن موضوع سامانه جامع تجارت به عنوان مهم ترین مشکل صنعت طلا و جواهر کشور مطرح کردم که طی سه ماه اخیر، بحران هایی را به وجود آورده و با توجه به نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، به اتمام آن مهلت سه ماهه در نظر گرفته شده برای سامان دادن به آن نزدیک می شویم؛ در این مدت هر کجا که با مسیولان ذیربط در مورد موضوع سامانه جامع تجارت و مشکلات آن در صنف طلا صحبت کردیم، در نهایت به رسیدگی خود معاون اول رییس جمهور که دستور اجرایی شدن آن را صادر کرده اند، ما را ارجاع دادند؛ بنابراین این موضوع را با ایشان در این جلسه در میان گذاشتیم و به معضلات آن پرداختیم و خواستار تعلیق و حتی ابطال آن نیز شدیم.
این مقام صنفی خاطرنشان کرد: به طور معمول از اواسط اسفند ماه، صنوف اقدام به تسویه حساب معاملات خود طی سال، می کنند و مجدد با تهیه کالای خود فعالیت را از سر می گیرند؛ در حال حاضر اما وضعیت بازار تهران و برخی شهرستان ها و حتی کارگاه های تولیدی ما به گونه ای است که چندان از روحیه خوبی برخوردار نیست و نسبت به فعالیت اقتصادی شرایطش را تا مشخص شدن موضوع سامانه جامع تجارت ندارند و آن طور که به گوش رسیده، برخی شهرستان ها صرفاً مشغول تسویه حساب ها هستند.
بذرافشان تصریح کرد: بنابراین در این جلسه به این موضوع پرداختیم و حتی نسبت به فرار سرمایه ها از این صنف و حتی سوق پیدا کردن آن به سمت سایر بازارها در سال آینده هشدار دادیم؛ معاون اول رییس جمهور تمام صحبت های ما را گوش دادند و قول همکاری دادند تا در اولین فرصت، کارگروه تخصصی برای رفع مشکلات این صنف و اتحادیه (صنف فروشندگان و سازندگان طلا، جواهر، سکه و نقره) تشکیل شود و در جهت رفع مشکلات و دغدغه ها اقدام شود. تشکیل تیم و کارگروه تخصصی کمک خواهد کرد که با همکاری اتحادیه از تجربه های تلخ گذشته (همچون ارزش افزوده) جلوگیری شود.
وی ادامه داد: ایشان در نهایت پذیرفت که بایستی از اصناف در مورد موضوعات اقتصاد و قانون گذاری ها نظرخواهی کرد؛ پذیرفتند که حضور اصناف تاکنون کمرنگ بوده و بایستی از این پس بیشتر از اصناف و بخش خصوصی کمک گرفت و در حوزه های مختلف مورد مشورت قرار داد.
رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران ضمن اشاره به قول معاون اول رییس جمهور، گفت: قول داده شد که در اولین فرصت و در کوتاه ترین زمان، کارگروه تخصصی اقتصادی ایشان با هیات مدیره و کارگروه ما، در رابطه با سامانه جامع تجارت جلسه داشته و در این زمینه تصمیم گیری شود؛ حال باید دید در روزهای پایانی سال و ابتدای سال آینده، چه شرایطی پیش خواهد آمد؛ اما قول مساعدت و همکاری ها داده شده است.
وی در رابطه با با موضوع مربوط به نقش دولت در کنترل بازار و مقابله با افزایش قیمت ها (در صنف طلا و جواهر و گران فروشی در سایر صنوف) در آستانه شب عید و همچنین وظیفه و نقش اصناف در کنترل بازار اظهار کرد: طی 10 روز گذشته، حدود 137 دلار افزایش اونس جهانی را داشتیم و در بازار داخل هم با توجه به نوسان افزایشی نرخ ارز، روند صعودی قیمت سکه و طلا را داشتیم که بسیار هم شیب افزایشی آن تند بود؛ متاسفانه چندان بازار تغییری نسبت به رکودی که از ابتدای سال 1402، بر آن حاکم شد، تغییری نکرده است. روزهای سختی را صنعت طلا و جواهر طی می کند. قیمت سکه و طلا متاثر از پارامتر اصلی اونس جهانی طلا، نرخ ارز در داخل و تناسب عرضه و تقاضا است؛ همانطور که بارها اشاره شده است، تقاضا از ابتدای سال در این بازار بسیار کم بوده و بازار کاملا در رکود به سر می برد و هنوز در همین حالت است و حتی پایان سال و پیش از ماه مبارک رمضان که طبق روال هر ساله با افزایش تقاضا مواجه بودیم، امسال اینگونه نبود. بخش مهم این افزایش نوسان افزایش نرخ ارز بوده که امیدواریم با مدیریت بانک مرکزی کنترل شود.
برخی با سوء استفاده ها از صحبت های معاون اول رییس جمهور مدعی شده اند که دولت بازار را به حال خود رها کرده اما محمد مخبر، معتقد است که با برخوردهای تعزیراتی نمی شود بازار را کنترل کرد و خود اصناف بایستی کمک کنند؛ بذرافشان در رابطه با این موضوع و همکاری دولت و اصناف برای کنترل بازار شب عید، تصریح کرد: معمولاً دیده شده که در حل مشکلات، برخوردی که مقطعی باشد، خیلی جوابگو نبوده است؛ اینکه در زمان های مناسبت ها، پایان سال و… با برخورد و کنترل مقطعی ورود کنیم، مشکل هم شاید مقطعی رفع شود؛ بنابراین ضرورت دارد که نظارت ها و کنترل ها در طول سال باشد. نباید اصناف را به حال خود رها کرد و در مواقعی که واکنش بازار در مورد تقاضا و رونق بیشتر می شود، مثل شب یلدا، شب عید، مناسبت ها و… تازه به فکر کنترل بیفتیم؛ به اعتقاد بنده، بایستی در طول سال کنترل و نظارت هم از سوی اصناف و اتاق اصناف و همچنین توسط ارگان ها و نهادهای ذیربط و تعزیرات بر واحدهای صنفی، صورت گیرد. چنانچه این کنترل و نظارت به صورت مداوم در طول سال وجود داشته باشد و پیگیری شود، بسیار راحت تر می توان با تعداد اندکی که به بازار را بر هم می ریزند، برخورد شود.
رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران تصریح کرد: اینکه مقطعی کاری صورت گیرد، حکم مسکن دارد و مقطعی هم مشکل را تسکین می دهد اما آن را رفع نمی کند؛ بایستی به صورت روتین باشد؛ از سوی دیگر ضعفی که متاسفانه در سیستم دولت نسبت به اصناف بوده، کمتر دخالت دادن اصناف و اتحادیه ها در تصمیم گیری های اقتصادی است. بایستی در تصمیم گیری ها از دانش، اطلاعات و تجربه اصناف استفاده کرده و نقش آن ها را پررنگ تر کنند. در تصویب و اجرای قوانین گاهی عجولانه تصمیم گیری می کنند و طرف اصناف را نمی بینند. همانطور که در جلسه ای که ابتدای امسال با شخص خود رییس جمهور داشتیم، وی نیز تاکید داشت که بایستی کار را خود اصناف انجام دهند و دولت تنها چتر حمایتی داشته باشد.
وی افزود: در عمل هم بایستی این اقدام صورت گیرد؛ متاسفانه تاکنون این موضوع به درستی اجرایی نشده اما قول داده شد که از این پس بیشتر از تجربه و دانش بخش خصوصی و خود اصناف و اتحادیه ها استفاده شود و اصناف را در تصمیم گیری ها و قانونگذاری دخالت دهند. اقدام مناسب مستلزم این است که نگاه همکاری دوطرفه وجود داشته باشد؛ چنانچه نقش اصناف در تصمیم گیری های کلان بیشتر باشد و از نظرات آنها استفاده شود، قطعا شرایط اقتصادی کشور و ارایه خدمات بهتر به مردم، می توان نتیجه بهتری گرفت و مشکلات و معضلات را هم کمتر کنند.
بذرافشان افزود: بر این اساس درخواست کردیم که پیش از هر تصمیم گیری و قانونگذاری برای هر حوزه ای از فعالان این حوزه و کارشناسان دعوت کنند و از نظرات آن ها استفاده شود و شرایط و مشکلات آن صنف یا صنعت را در نظر بگیرند و بررسی کنند، همچنین در زمان اجرا هم از این متخصصان حوزه کمک گرفته و نظرخواهی شود، قطعا مشکلات به حداقل خواهد رسید.
پایان خبر اورزو
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "قرار گرفتن دولت در کنار بخش خصوصی و اصناف/ سپردن کارها به اصناف نتیجه بهتری دارد" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "قرار گرفتن دولت در کنار بخش خصوصی و اصناف/ سپردن کارها به اصناف نتیجه بهتری دارد"، کلیک کنید.